Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου
Συνεχίζοντας με τα οφέλη στην υγεία που μπορούν να προσφέρουν τα διάφορα βότανα και λαχανικά της Ελληνικής Φύσης, σήμερα θα δούμε τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να προσφέρει το ταπεινό σκόρδο..
Το σκόρδο θεωρείται μία πανάρχαια υπερτροφή αφού χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Ποια είναι όμως τα οφέλη που παρουσιάζει στην υγεία;
Το σκόρδο περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία.
Έχει μελετηθεί διεξοδικά η επίδρασή του στις καρδιαγγειακές παθήσεις και ειδικότερα στη μείωση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης καθώς, στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου καθώς και στην προστασία του προστάτη.
- Βοηθάει στην αποτοξίνωση λόγω του θείου που περιέχει.
- Προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από κρυολογήματα ή τον πονόλαιμο.
- Έχει υψηλή διατροφική αξία και συγκεκριμένα 28gr σκόρδου περιέχουν:
Μαγγάνιο: 23% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Βιταμίνη Β6: 17% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Βιταμίνη C: 15% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Σελήνιο: 6% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης
Φυτικές ίνες: 0,6 γραμμάρια
Ποσότητες ασβεστίου, χαλκού, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και βιταμίνης Β1
Το σκόρδο περιέχει επίσης ίχνη άλλων διαφόρων θρεπτικών ουσιών. Στην πραγματικότητα, περιέχει λίγο σχεδόν από όλα όσα χρειάζεστε.
Η ιδανική ημερήσια κατανάλωση σκόρδου είναι δύο σκελίδες την ημέρα.