Θεοχάρης Φράγκος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ειδικότητα: Οστεοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός

Ο Θεοχάρης Φράγκος αποφοίτησε από το Βρετανικό Κολέγιο Οστεοπαθητικής Ιατρικής του Λονδίνου (Πανεπιστήμιο του Westminster) το 2003 λαμβάνοντας πτυχίο (BSc Hon) Θετικών Επιστημών στην Οστεοπαθητική Ιατρική και διπλώματα στην Οστεοπαθητική και Φυσικοπαθητική αντίστοιχα.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Διατροφική Ιατρική και στις Μυοσκελετικές Επιστήμες  στα πανεπιστήμια του Surrey και της Οξφόρδης της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα, γεγονός που τον καθιστά μοναδικό παγκοσμίως. Δεδομένου ότι θεωρεί την επιστημονική ενημέρωση υποχρεωτική για διεύρυνση των γνώσεων του και των προσόντων του προσπαθεί να παρευρίσκεται σε συνέδρια και να επιμορφώνεται συνεχώς.

Επίσης, έχει πάρει τιμητική διάκριση στην αξιολόγηση Κλινικής Επάρκειας (προσόντων) από το Γενικό Οστεοπαθητικό Συμβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2003 από το Μάντσεστερ της Αγγλίας σε μεγάλη Οστεοπαθητική κλινική ανακτώντας σημαντική εμπειρία στην κλασική Οστεοπαθητική και Φυσικοπαθητική. Συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό, τελώντας χρέη ιατρού στις μετατιθέμενες τοποθεσίες. Το τέλος της θητείας του τον βρίσκει στην Β’ Ορθοπεδική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ως βοηθό των επιμελητών τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στη μετεγχειρητική επίβλεψη. Το γεγονός αυτό τον καθιστά τον πρώτο Έλληνα Οστεοπαθητικό-Φυσικοπαθητικό με υπηρεσίες όχι μόνο στις Ναυτικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και σε ελληνικό νοσοκομειακό περιβάλλον.

Το 2007 δημιουργεί το Κέντρο Οστεοπαθητικής, Φυσικοπαθητικής και Φυσικής Αποκατάστασης, προσφέροντας μαζί με την ομάδα του υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη μέχρι και σήμερα, ενώ από το 2010 τελεί χρέη Ταμία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οστεοπαθητικής.

Από το 2012 είναι Επιμελητής της πρώτης διδακτικής Οστεοπαθητικής κλινικής στην Ελλάδα για τους φοιτητές της Ελληνο-Γερμανικής Οστεοπαθητικής Σχολής (OSD).