Αυχενικό

Το αυχενικό χρησιμοποιείται κοινώς για τον χαρακτηρισμό μιας ομάδας συμπτωμάτων όπως ο πόνος, η δυσκαμψία, η ευαισθησία, ο αντανακλώμενος πόνος, η νευραλγία, η ζάλη και ο πονοκέφαλος στον αυχένα, δηλαδή την περιοχή από τη βάση του κρανίου έως την αρχή του θώρακα. Οι συχνότερες αιτίες είναι η κακή στάση του κεφαλιού, η αρθρίτιδα στην σπονδυλική στήλη, ο τραυματισμός του των μαλακών μορίων (π.χ. δισκοκήλη) και των αρθρώσεων του αυχένα κ.ά.

Προσέγγιση

Αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για την αιτία του προβλήματος (ιστορικό και σωματική αξιολόγηση), ο ειδικός θα προχωρήσει στη θεραπεία με επιδέξιες χειρονακτικές τεχνικές αρχικά στον αυχένα κι έπειτα στις γειτονικές περιοχές όπως θώρακα και θωρακική σπονδυλική στήλη, άνω άκρα και ωμοπλάτες*. Οι τεχνικές ποικίλουν από απλές διατάσεις μέχρι και βελονισμό. Επίσης, ο ειδικός απευθύνεται και σε άλλους πιθανούς παράγοντες (π.χ. στρες, δυσανεξία, κυκλοφορικό) με τεχνικές χαλάρωσης, με διατροφική συμβουλευτική, καθώς και με υδροθεραπεία. Σχεδόν πάντα συνιστώνται απλές θεραπευτικές ασκήσεις. Απώτερος σκοπός του ειδικού είναι να φέρει το σώμα σε μια ισορροπία για να καταπολεμηθεί η αιτία της πάθησης (αν είναι εφικτό), και συγχρόνως να εφοπλίσει τον θεραπευόμενο με τέτοια εργαλεία έτσι ώστε να αποφευχθεί η επανεμφάνιση του προβλήματος.

* Σημείωση: στην οξεία αυχεναλγία αποφεύγεται η επαφή με τον αυχένα κι εκτείνεται μόνο στις γύρω περιοχές, ενώ στην υποψία οστικού κατάγματος ή μετάστασης γίνεται άμεσα παραπομπή.

Φόρμα Επικοινωνίας

Kλείστε ραντεβού τώρα με 20% έκπτωση στην πρώτη γνωμάτευση!

Ονοματεπώνυμο *

E-mail *

Τηλέφωνο

Μήνυμα

* υποχρεωτικό πεδίο